28. ožujka 2024.

Cover M style

Lifestyle portal za muškarce

Kako komuniciraju zaljubljeni?

Ljubavna povezanost: HONOR-ovo istraživanje pokazuje porast telefonske komunikacije u prve dvije godine veze

Zaljubljeni do ušiju u početku veze odgovorit će na poruku u roku od 21 minute, no s vremenom se to povećava na 29 minute.

Mnogi od nas u početku romantične veze prošli su kroz fazu neprestanog provjeravanja telefona kako bi vidjeli odgovor svog partnera ili partnerice, ali istraživanje globalnog tehnološkog brenda HONOR pokazalo je da ovo početno srcedrapajuće iščekivanje odgovora brzo prestaje unutar dvije godine veze.

Uoči ovogodišnjeg Valentinova, istraživanje u kojem je sudjelovalo 5000 odraslih u dobi od 18 do 44 godina pokazalo je na koji način parovi ostaju povezani u današnjim modernim vezama. Većina u novoj vezi provede u prosjeku 49 minuta na telefonu, dok su još u fazi zaljubljenosti – no to se unutar dvije godine smanjuje na samo 32 minute.

Čini se da s vremenom padaju i različiti načini na koje parovi komuniciraju telefonom, jer u ranim danima zaljubljeni dnevno šalju 20 poruka i objavljuju 9 postova na društvenim mrežama. Međutim, unutar dvije godine veze, dopisivanje se smanjuje na 18 poruka i 8 objava na društvenim mrežama. Ispitanici su primijetili da se vrijeme provedeno s partnerom na telefonu smanjuje nakon otprilike 13 mjeseci veze.
Istraživanje, koje je proveo OnePoll, također je otkrilo da su se u ranim fazama veze osobe osjećale voljeno 30 % i cijenjeno 26 % kada su od partnera dobili nekoliko poruka zaredom prije nego što su na njih odgovorili. Važnost održavanja kontakta tijekom prvih nekoliko mjeseci veze istaknula je trećina ispitanika koji su priznali da su bili opsjednuti provjerom telefona.

Uživanje u porukama i razgovoru s partnerima (67 %) i potreba za uvjeravanjem da je njihov novi partner zainteresiran (48 %) bili su glavni razlozi zbog kojih su te osobe imale potrebu stalno provjeravati svoj telefon. Polovici ispitanika to je također bila utjeha znajući da njihova veza ide u pravom smjeru.
Istraživanje je naručio HONOR povodom predstavljanja novog pametnog telefona HONOR Magic5 Lite – najtanjeg i najlakšeg pametnog telefona s baterijom koja traje dva dana. Stoga izgovora za ne uzvraćanje poruka i poziva nema.

HONOR Magic5 Lite najnoviji je Lite model nadolazeće HONOR Magic serije koja će biti predstavljena 27. veljače na MWC-u u Barceloni. HONOR Magic 5 Lite nudi sjajne performanse uz 120Hz svestrani OLED zakrivljeni zaslon, izdržljivu bateriju velikog kapaciteta i Qualcomm® Snapdragon® 695 5G mobilnu platformu. Sve to dizajnirano da stane u kućište veličine džepa. Ovaj svestrani pametni telefon uskoro će biti u prodaji i u Hrvatskoj.

O HONOR-u
HONOR je vodeći svjetski proizvođač pametnih uređaja. Posvećen je tome da postane globalna tehnološka marka i da kroz svoje moćne proizvode i usluge stvara novi inteligentni svijet. Uz svoj nepokolebljiv fokus na istraživanje i razvoj, predan je razvoju tehnologije koja ljudima diljem svijeta omogućuje da idu dalje, dajući im slobodu da postignu i učine više. Nudeći niz visokokvalitetnih pametnih telefona, tableta, prijenosnih računala i nosivih uređaja koji odgovaraju svakom budžetu, HONOR-ov portfelj inovativnih, vrhunskih i pouzdanih proizvoda omogućuje ljudima da postanu bolja verzija samih sebe.