23. svibnja 2024.

Cover M style

Lifestyle portal za muškarce

Samsung u partnerstvu s Natural Cycles donosi napredno praćenje ciklusa na Galaxy Watch5 seriji koje se temelji na senzoru temperature

Korisnice Galaxy Watch5 moći će pristupiti naprednom praćenju ciklusa putem Cycle Tracking1 značajke koju je nedavno odobrilo Ministarstvo za sigurnost hrane i lijekova (MFDS) Republike Koreje. Cycle Tracking značajka također je registrirana pri Upravi za hranu i lijekove (FDA) i u skladu je sa zahtjevima za označavanje CE.2

Pametni satovi s Natural Cycles tehnologijom za praćenje plodnih dana bit će dostupni korisnicima u 32 zemlje diljem Europe, Sjeverne Amerike i Azije

Tvrtka Samsung Electronics i Natural Cycles najavili su partnerstvo za uvođenje naprednih mogućnosti praćenja menstrualnog ciklusa na Galaxy Watch5 seriji, a koja se temelji na senzoru temperature. To je prvi put da je revolucionarni Natural Cycles algoritam prilagođen za pametni sat. Ovo najnovije partnerstvo kombinira vrhunsku Samsung tehnologiju senzora s Natural Cycles inovativnom tehnologijom za praćenje plodnih dana kako bi korisnicama pružili detaljniji uvid u njihov menstrualni ciklus.

Korisnice Galaxy Watch5 moći će pristupiti naprednom praćenju ciklusa putem Cycle Tracking1 značajke koju je nedavno odobrilo Ministarstvo za sigurnost hrane i lijekova (MFDS) Republike Koreje. Cycle Tracking značajka također je registrirana pri Upravi za hranu i lijekove (FDA) i u skladu je sa zahtjevima za označavanje CE.2

“Kao tvrtka koja je utemeljena na znanosti i tehnologiji, uzbuđeni smo što ćemo surađivati ​​s tvrtkom Samsung kako bismo pružili vrhunsko iskustvo koje potiče zdravlje žena. Aplikacija Natural Cycles pomogla je milijunima žena diljem svijeta u preuzimanju kontrole i praćenju svojih plodnih dana, a ovo partnerstvo će omogućiti Samsungu da korištenjem naše tehnologije po prvi put na pametnom satu ponudi praćenje ciklusa na temelju temperature“, rekao je dr. Raoul Scherwitzl, suosnivač i suizvršni direktor tvrtke Natural Cycles.

Natural Cycles predan je pionirskom razvoju zdravlja žena s istraživanjima i strašću, vodeći razvoj inovativne tehnologije za praćenje plodnosti. Razvili su prvu aplikaciju na svijetu koju pokreće vlastiti algoritam temeljen na tjelesnoj temperaturi i drugim ključnim pokazateljima plodnosti kako bi korisnicima omogućili određivanje jedinstvenog statusa plodnosti. Natural Cycles koristi svoju tehnologiju i algoritam za pokretanje Cycle Tracking značajke koja je dostupna u Samsung Health aplikaciji na Galaxy Watch5 seriji.

Samsung predvodi sljedeću eru digitalnog praćenja zdravlja sa svojom naprednom tehnologijom senzora, uključujući revolucionarni BioActive Sensor. Nadalje, novi infracrveni senzor temperature omogućuje korisnicama detaljniji pregled putem praćenja temperature kože kao i njihovog menstrualnog ciklusa. Senzor temperature koristi infracrvenu tehnologiju za točnija očitanja, čak i u slučajevima kada postoji promjena temperature u okolini ili kod pomicanja tijela tijekom spavanja. Budući da su svi podaci šifrirani i pohranjeni na samom uređaju, korisnicima to daje veću kontrolu nad njihovim zdravstvenim podacima, ali i opuštenije stanje uma.

“Korisnice sada mogu lako pratiti svoj menstrualni ciklus izravno sa svog zapešća, kombinirajući Natural Cycles inovativnu tehnologiju za praćenje plodnih dana sa Samsung superiornim senzorom temperature kako bi pružili potpuniju sliku o svom zdravlju i blagostanju. Ovo je još jedan pokazatelj otvorene filozofije tvrtke Samsung i njihove suradnje s drugim liderima u industriji za stvaranje boljeg iskustava po pitanju zdravlja“, rekao je Hon Pak, potpredsjednik i voditelj tima za Digitalno zdravlje u MX Business odjelu tvrtke Samsung Electronics.

Nove mogućnosti praćenja ciklusa temeljene na temperaturi kože bit će dostupne putem aplikacije Samsung Health na Galaxy Watch5 i Watch5 Pro uređajima u drugom kvartalu 2023. i to na 32 tržišta, uključujući: Austriju, Belgiju, Bugarsku, Hrvatsku, Cipar, Češku, Dansku, Estoniju, Finsku, Francusku, Njemačku, Grčku, Mađarsku, Island, Irsku, Italiju, Koreju, Latviju, Litvu, Luksemburg, Nizozemsku, Norvešku, Poljsku, Portugal, Rumunjsku, Slovačku, Sloveniju, Španjolsku, Švedsku, Švicarsku, Ujedinjeno Kraljevstvo i SAD.