28. travnja 2024.

Cover M style

Lifestyle portal za muškarce

Započela edukacije osme generacije polaznika Raise the Bar

Pod vodstvom glavnoga predavača Dominika Bečvardija, konobari, baristi i barmeni, koji su tijekom procesa prijava pokazali najvišu razinu ambicije i posvećenosti usavršavanju, učit će sve od povijesti i proizvodnje jakih alkoholnih pića, likera, piva i kave do barskog menadžmenta.

Akademija Raise the Bar nastavlja s obrazovanjem vrhunskih konobara, barista i barmena
U ponedjeljak 16. listopada započelo je osmo izdanje Akademije Raise the Bar, besplatnoga obrazovnog programa Coca-Cole HBC Adria namijenjenoga konobarima, baristima i barmenima. Četrnaestoro polaznica i polaznika će tijekom devet tjedana imati priliku učiti od vodećih hrvatskih stručnjaka koji će im pomoći da unaprijede dosad stečeno znanje i usavrše vještine koje su stekli tijekom školovanja i rada u ugostiteljstvu.
Pod vodstvom glavnoga predavača Dominika Bečvardija, konobari, baristi i barmeni, koji su tijekom procesa prijava pokazali najvišu razinu ambicije i posvećenosti usavršavanju, učit će sve od povijesti i proizvodnje jakih alkoholnih pića, likera, piva i kave do barskog menadžmenta.
„Program Akademije razvijen je kako bi svatko tko ga završi odmah nakon edukacije mogao stati iza bilo kojeg bara i početi primjenjivati naučeno. Prvi se dio programa temelji na stjecanju teorijskoga znanja kako bi polaznice i polaznici naučili samostalno donositi odluke iza šanka. Uz barski udžbenik oslanjamo se i na knjigu s receptima koje polaznici moraju naučiti kako bi uspješno završili Akademiju. Upravo se tim receptima bavimo u drugome dijelu programa, live baru, gdje polaznici pripremaju koktele u stvarnim, barskim uvjetima. Naravno, tu moraju koristiti i teoriju koju su svladali i točno znati zašto se u piće stavlja određeni sastojak“, izjavio je Dominik Bečvardi, barmen i suvlasnik Peaches & Cream bara.
Dominiku Bečvardiju podršku će pružiti vlasnik restorana SOI Fusion Vedran Gulin, glavni sommelier Noela Toni Arbunić, direktor i vlasnik Zmajske pivovare Andrej Čapka te stručnjak za kavu Tomislav Košutić. Uz teorijsku nastavu koja se odvija u Coca-Colinu obrazovnom centru u Zagrebu, Akademija obuhvaća i terensku nastavu te praksu u barovima i restoranima diljem Hrvatske.
Akademiju Raise the Bar do sada je završilo 56 konobara, barista i barmena, a većina ih danas radi u najboljim restoranima i barovima u Hrvatskoj kao što su zagrebački restoran Noel, Peaches & Cream bar, hostel Swanky Mint, San Servolo resort & spa u Istri i Olive Tree u Splitu.
Projektom Raise the Bar Adria Coca-Cole HBC Adria od 2019. godine doprinosi povećanju kvalitete obrazovanja radne snage u ugostiteljstvu i turizmu te je do u njemu sudjelovalo više od 1.100 ljudi. Uz Akademiju, usklađivanje vještina i znanja ugostiteljskih i turističkih djelatnika s potrebama poslodavaca Raise the Bar Adria omogućuje s još dva programa: Stipendijama za kuhare i slastičare te obrazovnim programom Raise the Bar Youth koji je namijenjen učenicima završnih razreda srednjih škola s ugostiteljskim i turističkim smjerovima.