29. travnja 2024.

Cover M style

Lifestyle portal za muškarce

Air France osvojio više nagrada na Skytrax World Airline Awards 2023

Air France je zauzeo prvo mjesto u 3 kategorije povezane s Firts class uslugom: najbolji First Class salon na aerodromu, najbolji catering u First Class salonu na aerodromu i najbolji catering u First Class-u u zrakoplovu.

Na nedavnoj ceremoniji dodjele nagrada Skytrax World Airline Awards 2023, održanoj tijekom Paris Air Show-a u Le Bourgetu u Francuskoj, Air France je osvojio nekoliko nagrada.

Treću godinu zaredom, Air France je proglašen najboljim zrakoplovnim prijevoznikom u zapadnoj Europi. Ove je godine Air France uspješno nastavio i svoj put na ljestvici najboljih svjetskih zrakoplovnih prijevoznika, popevši se s 8. na 7. mjesto.

Air France je zauzeo prvo mjesto u 3 kategorije povezane s Firts class uslugom: najbolji First Class salon na aerodromu, najbolji catering u First Class salonu na aerodromu i najbolji catering u First Class-u u zrakoplovu.

“Svi u Air France-u iznimno smo ponosni na ove nagrade, koje prepoznaju izvrsno iskustvo putovanja koje nudimo našim klijentima, posebno ona vezana uz našu ponudu La Première, koja je ponovno među najboljima u svijetu. Ova iznimna usluga dio je naše DNK, omogućuje cijelom svijetu predstaviti najbolje od francuskog stila života. U ime Air France-a, želio bih zahvaliti svim našim klijentima koji su glasanjem na ovogodišnjem natjecanju, pokazali svoju privrženost našem brendu, njegovim proizvodima i uslugama”, rekla je izvršna direktorica Air France-a, Anne Rigail.

Svojom uslugom La Première, Air France pruža jedinstveno iskustvo putovanja po mjeri putnika koji cijene i najmanje detalje. Po dolasku u Paris-Charles de Gaulle, La Première klijenti dočekuju se u posebnom salonu na terminalu 2E. Dizajniran od strane arhitekta Didiera Leforta, salon Air France La Première ekskluzivan je prostor od 1.000 m² koji nudi mir i spokoj te obećava iznimno iskustvo putovanja. Gastronomija ovdje naravno zauzima prvo mjesto, s jelovnikom i kartom vina i šampanjca koje su osmislili Alain Ducasse i suradnici. Prestižni jelovnik uključuje poznate chefovu tjesteninu coquillette sa šunkom i crnim tartufom i njegov rum ili desert Armagnac baba, baš kao u Monte Carlu. U središtu salona nalazi se područje za tretmane Sisley, francuskog pionira u fitokozmetologiji. U ovom Sisley La Première području za tretmane, u kojem Air France svojim putnicima omogućava trenutak opuštanja slaveći francusko iskustvo putovanja, prije dnevnog ili noćnog leta ili između dva leta, omogućava niz tretmana prilagođenih vremenu koje putnici imaju na raspolaganju.

Prestižni duh La Première-a vidljiv je zatim u samom zrakoplovu, u četiri privatna apartmana dostupna u određenim zrakoplovima tipa Boeing 777-300 ER. Svaki La Première apartman nudi ogroman privatni prostor koji osigurava optimalno blagostanje. Možete biti potpuno ili djelomično izolirani u apsolutnoj udobnosti, slobodno se kretati po kabini i spavati kao da ste u vlastitom krevetu. Na polasku iz Pariza i određenih međunarodnih odredišta, Air France surađuje s talentiranim kuharima koji u zrakoplovu oživljavaju vrhunsku francusku kuhinju. Putnicima nude ukusna jela u kojima mogu uživati u zrakoplovu. Radeći sa strogo odabranim sezonskim proizvodima, vegetarijanskim opcijama i, na polasku iz Pariza, mesom ili peradi francuskog podrijetla ili ribom iz održivog ribolova, kuhari osmišljavaju profinjene kreacije za putnike. A kako bi kulinarski doživljaj bio potpun, tu je i ponuda izuzetnih slastica te vinska i šampanjac karta koju je osmislio Paolo Basso, najbolji svjetski sommelier 2013. godine. Posljednje, ali ne manje važno, svaki se obrok poslužuje u posuđu koje su posebno za Air France dizajnirali neki od najboljih francuskih dizajnera.

Uz Air France La Première, blagostanje i opuštanje idu ruku pod ruku kako bi se putnicima osiguralo iznimno iskustvo putovanja. Svijet u kojem je sve pažljivo osmišljeno kako bi se First class klijentima Air France-a ponudio trenutak privatnosti, udobnosti i najviše razine sofisticiranosti. Timovi La Premiere Air France-a pružaju pažljivu, personaliziranu uslugu, osluškuju želje svakog putnika, od polaska pa do dolaska na odredište.

Air France trenutno radi na dizajnu potpuno nove putničke kabine La Première koja će se vinuti u nebo 2024. Buduća kabina bit će najduža na tržištu i nudit će do 3 modularna i potpuno privatna apartmana koji će pružiti još posebnije iskustvo, sa sjedalom, ležaljkom i potpuno ravnim krevetom. Nove putnička kabine La Première bit će dostupna u većem broju zrakoplova nego sada.

O Skytrax-u

Skytrax je međunarodna agencija za ocjenjivanje zračnog prometa koja od 1999. godine organizira dodjelu World Airline Awards, “Oscara zrakoplovne industrije”. Putnici iz cijelog svijeta glasaju u najvećem svjetskom istraživanju zadovoljstva putnika kako bi se odredili pobjednici. U internetskoj anketi provednoj 2022/2023. sudjelovali su putnici iz preko 100 zemalja, a u rezultate je ubrojeno više od 20 milijuna recenzija. U konačne rezultate natjecanja ušlo je više od 325 zrakoplovnih prijevoznika.

O Air France-u

Od 1933. Air France predstavlja i ističe Francusku diljem svijeta. S aktivnostima orijentiranim na prijevoz putnika, tereta i održavanje zrakoplova, Air France je vodeći europski zrakoplovni prijevoznik. Njegovu radnu snagu čini više od 38.000 zaposlenika koji su svakodnevno posvećeni pružanju jedinstvenog putničkog iskustva svakom putniku.

Air France, KLM Royal Dutch Airlines i Transavia čine Air France-KLM grupu. Grupa se oslanja na svoja moćna središta u Paris-Charles de Gaulleu i Amsterdam-Schipholu kako bi ponudila široku međunarodnu mrežu. Flying Blue program za putnike koji često putuju ima više od 17 milijuna članova. Air France i KLM dio su alijanse SkyTeam-a, zajedno s drugih 18 zrakoplovnih kompanija članica.

Air France si je postavio ambiciozne ciljeve održivog razvoja, radi na smanjenju i podržava projekte koji apsorbiraju i pohranjuju ugljik iz atmosfere u prirodne ponore ugljika. Kao dio programa Air France ACT, kompanija se obvezala smanjiti emisije CO2 po putniku-km za 30% u odnosu na 2019., što znači -12% apsolutne emisije CO2. Ovu ambiciju podupiru velika ulaganja u obnovu flote s novom generacijom zrakoplova s učinkovitijom potrošnjom goriva, razvoj korištenja održivijih zrakoplovnih goriva ili upotrebe eko-pilotiranja.

O Air France-KLM grupi

Globalni igrač sa snažnom europskom bazom, glavna područja poslovanja Air France-KLM grupe su prijevoz putnika, prijevoz tereta i zrakoplovno održavanje.
Air France-KLM vodeća je grupa zrakoplovnih prijevoznika u međunarodnom prometu na polasku iz Europe. Svojim klijentima nudi pristup svjetskoj mreži koja pokriva više od 310 odredišta zahvaljujući Air France-uu, KLM Royal Dutch Airlines-u i Transavia-i, uglavnom iz svojih središta u Paris-Charles de Gaulle i Amsterdam-Schiphol.

Zajedno sa svojim partnerima Delta Air Lines i Virgin Atlantic, Air France-KLM upravlja najvećim transatlantskim zajedničkim pothvatom, s više od 340 dnevnih letova u 2019.

Prepoznata već 18 godina kao vodeća industrija u održivom razvoju, Air France-KLM grupa odlučna je ubrzati prijelaz na održivije zrakoplovstvo. Od 2003. Air France-KLM grupa članica je inicijative Global Compact Ujedinjenih naroda. Primarna svrha je dati značajan doprinos ciljevima održivog razvoja UN-a, usklađenim s aktivnostima Air France-KLM grupe.