29. ožujka 2024.

Cover M style

Lifestyle portal za muškarce

Samsung najavljuje uvođenje obavijesti o nepravilnom srčanom ritmu odobrene od strane FDA za Galaxy Watch pametne satove

Obavijest o nepravilnom srčanom ritmu dodana je praćenju elektrokardiograma, pomažući korisnicima da neprimjetno prate abnormalne srčane ritmove

Tvrtka Samsung Electronics objavila je da značajka obavijesti o nepravilnom srčanom ritmu (IHRN) aplikacije Samsung Health Monitor dobila odobrenje FDA. Zajedno s postojećom funkcijom aplikacije, elektrokardiogramom (EKG) na zahtjev, značajka IHRN proaktivno prati srčane ritmove koji sugeriraju fibrilaciju atrija (AFib), izravno sa zapešća.

“Uzbuđeni smo što možemo objaviti da je FDA odobrila uvođenje obavijesti o nepravilnom srčanom ritmu, koja je osmišljena kako bi pomogla milijunima ljudi diljem svijeta koji možda nisu svjesni potencijalnog srčanog rizika,” rekao je Hon Pak, potpredsjednik i voditelj tima za digitalno zdravlje, MX Business odjela u tvrtki Samsung Electronics. “Ovo je još jedan primjer kako Samsung daje prioritet proaktivnim sigurnosnim rješenjima i omogućuje korisnicima cjelovitije razumijevanje svog kardiovaskularnog i općeg zdravlja.”
Kardiovaskularne bolesti ostaju jedan od vodećih svjetskih uzroka smrti, a AFib (vrsta aritmije) naširoko se smatra znakom upozorenja za velike kardiovaskularne poteškoće koje mogu povećati rizik od moždanog udara, zatajenja srca i drugih kardiovaskularnih komplikacija. Štoviše, neki od slučajeva AFib su asimptomatski ili čak tihi, ostavljajući ljude nesvjesnima rizika.

Zato Galaxy Watch nudi alate koji korisnicima pomažu da bolje razumiju zdravlje svog srca pomoću Samsung BioActive senzora, uključujući snimanje EKG-a na zahtjev i funkciju HR Alert koja otkriva abnormalno visoke ili niske otkucaje srca. Dodatak nove značajke IHRN omogućuje korisnicima Galaxy Watch pametnih satova da prate još jedan aspekt svog zdravlja.

Nakon što se aktivira u aplikaciji Samsung Health Monitor, značajka će provjeravati nepravilne srčane ritmove u pozadini putem BioActive senzora Galaxy Watch pametnog sata. Ako je određeni broj uzastopnih mjerenja nepravilan, Galaxy Watch će upozoriti korisnike na potencijalnu AFib aktivnost, potičući ih da snime EKG pomoću sata za točnije mjerenje.

Značajka obavijesti o nepravilnom srčanom ritmu bit će dostupna kao dio novo najavljenog One UI 5 Watch operacijskog sustava, koji će prvo doći na nadolazeće Galaxy Watch uređaje kasnije ove godine, a potom će se proširiti na prethodna izdanja .