29. travnja 2024.

Cover M style

Lifestyle portal za muškarce

Samsung predstavlja SeeColors način rada na liniji TV uređaja i monitora za 2023. godinu za korisnike s poteškoćama u raspoznavanju boja

Značajka pristupačnosti pomaže korisnicima koji slabo raspoznaju boje da kalibriraju svoje zaslone za ugodnije iskustvo gledanja

Tvrtka Samsung Electronics najavila je uvođenje SeeColors načina rada u svoju liniju televizora i monitora za 2023. godinu1. Nova značajka pristupačnosti pruža različite postavke boja u skladu sa stupnjem i vrstom nedostatka raspoznavanja boja korisnika (CVD – Color vision deficiency)2, pružajući im poboljšano iskustvo gledanja.

SeeColors način rada nudi devet unaprijed različitih podešavanja slike tako da korisnici mogu odabrati opciju koja im najviše odgovara. Značajka prilagođava razine crvene, zelene i plave kako bi se osiguralo da korisnici mogu lako razlikovati boje na zaslonu ovisno o stupnju ili vrsti CVD-a.

Prvobitno predstavljen kao aplikacija 2017. godine, SeeColors pomaže osobama s poteškoćama u raspoznavanju boja da uživaju u zaslonu onako kako je on namijenjen. SeeColors je integriran u izbornike pristupačnosti televizora i monitora, kako bi ova značajka bila lakše dostupna korisnicima. Pritom, korisnicima koji su već kupili model iz 2023. bit će dostupno ažuriranje softvera za dodavanje SeeColors način rada u izbornik pristupačnosti.

Nadalje, tvrtka Samsung dobila je certifikat ‘Color Vision Accessibility’ od TÜV Rheinland3, kao potvrdu sposobnosti SeeColors načina rada da pomogne osobama s poteškoćama u raspoznavanju boja i omogući bolje uživanje u sadržaju na Samsung zaslonima. Ovo priznanje temelji se na predanosti tvrtke prema pristupačnosti pod vizijom “Zasloni posvuda, zasloni za sve”.

„Oduševljeni smo što možemo predstaviti dodatne značajke pristupačnosti, uključujući SeeColors i Relumino način rada, u našoj liniji televizora i monitora za 2023. kako bi pomogli osobama s daltonizmom ili slabovidnošću. Pod našom vizijom ‘zasloni posvuda, zasloni za sve’, nastavit ćemo s inovacijama i približiti inkluzivnu tehnologiju našim korisnicima“, rekao je Seokwoo Jason Yong, izvršni potpredsjednik Visual Display Business odjela u tvrtki Samsung Electronics.