20. srpnja 2024.

Cover M style

Lifestyle portal za muškarce

Bolji san, bolje zdravlje: Novi One UI 5 Watch otkriva prvi pogled na nadolazeći Galaxy Watch

Uz poboljšane značajke spavanja, One UI 5 Watch postavlja standard za dobrobit korisnika kroz zdravi noćni odmor

Tvrtka Samsung Electronics predstavila je One UI 5 Watch softver, koji će biti dostupan za Galaxy Watch uređaje kasnije ove godine. Novi softver dizajniran je na način da korisnicima omogući još personaliziranije i intuitivnije zdravstveno iskustvo. Ovaj softver uključuje poboljšanja za ostvarivanje boljeg sna, koji je često zanemaren, ali bitan dio cjelokupnog zdravlja, te razne fitness i sigurnosne značajke.

“Samsung je posvećen pružanju sveobuhvatnog zdravstvenog iskustva i osnaživanju korisnika da postignu svoje wellness ciljeve. Sada, više nego ikad, vjerujemo da sve počinje s dobrim snom,” rekao je Hon Pak, potpredsjednik i voditelj Digital Health tima, u MX Business odjelu u tvrtki Samsung Electronics. “Novi One UI 5 softver nastavlja našu stalnu predanost pomaganju ljudima da poboljšaju kvalitetu svog sna, tako da svaki dan mogu započeti s punom baterijom i biti spremni na sve obaveze.”

Bolji san: ključan za bolje zdravlje

Samsung je usmjerio svoje napore na tri ključna elementa za bolji san: razumijevanje osobnih obrazaca spavanja, izgradnja zdravih navika i uspostavljanje okruženja pogodnog za spavanje. One UI 5 Watch pruža ove elemente uz još potpunije iskustvo spavanja.

Novo korisničko sučelje Sleep Insights jasno prikazuje korisnikov rezultat spavanja kako bi se dobio jasniji snimak odmora prethodne noći, nakon čega slijede povezani podaci poput faza spavanja, sati hrkanja i razine kisika u krvi. Uz to, Sleep Coaching značajka ,koja je prilagođena za oko osam različitih tipova spavanja , također postaje u potpunosti dostupna izravno na Galaxy Watch pametnom satu, kao i na uparenom telefonu, osiguravajući praktičniji i motivirajući način za korisnike da prate svoje navike bilo kada, bilo gdje.
Stvaranje ugodnog okruženja može značajno utjecati na kvalitetu sna, a čak i male smetnje mogu imati ogroman učinak. Zato je Samsung olakšao povezivanje Galaxy Watcha sa širokim rasponom uređaja. Nakon što korisnikov Galaxy Watch otkrije da je zaspao, SmartThings opcija omogućuje korisniku da isključi svoje povezane uređaje kako bi stvorio pogodnije okruženje za odmor. Način mirovanja brzo utišava obavijesti i zatamnjuje korisnikov telefon i zaslone sata, a One UI 5 Watch nadograđuje se na ovu značajku tako što sada koristi infracrveni senzor umjesto zelenog LED svjetla kako bi dodatno smanjio smetnje.

Pametniji fitness partner

Personalizirana zona otkucaja srca dodana je raznim prilagođenim alatima za trčanje Galaxy Watcha — uključujući analizu trčanja u stvarnom vremenu i prilagođeni intervalni program treninga. Ova nova značajka analizira individualne fizičke sposobnosti i postavlja pet optimalnih razina intenziteta vježbanja (zagrijavanje, sagorijevanje masti, kardio, naporan trening i maksimalan napor). To korisnicima omogućuje postavljanje vlastitih ciljeva na temelju njihovih sposobnosti , od sagorijevanja masti do kardio vježbi s velikim učinkom.
Ljubitelji aktivnosti na otvorenom uz Galaxy Watch Pro pametni sat mogu se radovati dodatnim prednostima, počevši od proširene Route Workout opcije —koja sada podržava trčanje i hodanje uz prethodno dostupne opcije ruta za pješačenje i vožnju biciklom. Korisnici Galaxy Watch Pro pametnog sata također mogu pretraživati i pristupati GPX bazi podataka izravno putem aplikacije Samsung Health i primati preporuke o novim rutama na temelju unosa kao što su lokacija, vrijeme, ocjena ili popularnost .
Sigurnost na prvom mjestu, uvijek uključena
Sigurnost je obavezna kada je riječ o zdravlju i dobrobiti, a One UI 5 Watch također nudi poboljšane alate za veću bezbrižnost. Ažuriranja SOS značajke omogućuju izravnu komunikaciju s telefonskim brojem za hitne slučajeve za prijenos informacija o lokaciji korisnika , i također omogućuju trenutni pristup medicinskim informacijama korisnika nakon što se SOS aktivira. Osim toga, Fall Detection opcija je sada aktiviran prema zadanim postavkama za korisnike starije dobi kako bi se smanjio rizik od hitnih slučajeva. Ovo su samo neki od primjera stalnih nastojanja Samsunga da poboljša sigurnost korisnika.

One UI 5 Watch bit će prvo dostupan u nadolazećoj seriji Galaxy Watch kasnije ove godine.