18. travnja 2024.

Cover M style

Lifestyle portal za muškarce

Pet smještaja izvan ovog svijeta koji će vam zaokupiti maštu

Nakon više od desetljeća iščekivanja, nastavak jednog od znanstveno-fantastičnih filmova s najvećom zaradom svih vremena konačno će se pojaviti na velikom platnu 16. prosinca. Filmska uspješnica vratit će gledatelje u svoj izmišljeni svemir bujnih prašuma i podmorja, gdje glavni likovi trebaju zaštititi sebe i svoj planet od ljudskih prijetnji. Za skoro trećinu (23%)* putnika iz Hrvatske koji se žele odvažiti na putovanje na odredište prikazano u TV emisiji ili filmu, Booking.com je istražio svojih više od 28 milijuna popisa s više od 159.000 odredišta kako bi predstavio pet jedinstvenih boravaka koji bi mogli biti prikazan u znanstveno-fantastičnom spektaklu. Od futurističkog odmarališta u džungli do jedinstvenih vila s pogledom na tirkizne vode Karipskog mora, ovi boravci izvan ovog svijeta zarobit će maštu ljubitelja filma diljem svijeta.

Wild Coast Tented Lodge All Inclusive, Yala, Šri Lanka

U blizini poznatog nacionalnog parka Yala, koji je poznat po gustoj populaciji leoparda, nalazi se ovaj luksuzni šatorski kamp na mjestu gdje se džungla susreće s plavim morem i netaknutom plažom. S pogledom na Indijski ocean, ovo jedinstveno odmaralište sadrži šatore u obliku čahura s lučnim strukturama od tkanine koje izgledaju poput usidrenih zračnih brodova ravno iz znanstvenofantastičnog blockbustera. Zbog svog dizajna omogućuje šatorima da poprime oblik i boju stijena i kamenih gromada koje leže razbacane u blizini. Ono što ovaj boravak čini još jedinstvenijim je činjenica da je cjelokupni raspored imanja u obliku otiska leopardove šape, aludirajući na najpoznatijeg stanovnika ovog područja. Gosti mogu iskusiti vođeni safari u nacionalnom parku Yala, tražeći leoparde, kao i druge divlje životinje, uključujući slonove, krokodile i jelene.

Wayanad Wild – Rainforest Lodge, Vythiri, Indija

Okruženo prirodnim krajolikom koji oduzima dah, ovaj Booking.com Travel Sustainable resort smješten je na bujnim zelenim padinama brežuljaka u prašumama Zapadnih Ghata u Lakkidiju, jednom od najviših mjesta okruga Wayanad, u državi Kerala. Iznimno prihvaćen od strane Booking.com putnika zbog krajolika, prirode, vodopada i prašume, mali grad Vythiri smješten je na nadmorskoj visini između 3750 i 4500 stopa i dom je širokom spektru divljih životinja. Guste šume i jedinstvena flora i fauna učinit će da se putnici osjećaju kao da su dio zapanjujućeg kinematografskog iskustva. Raj je za ljubitelje prirode i životinja, a Wayanad Wild – Rainforest Lodge savršeno je mjesto za boravak u srcu svega, nudeći udoban smještaj s balkonima s pogledom na bujnu prašumu. Imanje nudi vođene izlete s prirodoslovcima, gdje gosti uče sve o lokalnoj flori i fauni, a kako padne mrak mogu doživjeti nezaboravnu noćnu ekspediciju.

Yaba Chigui Lodge, Ojochal, Kostarika

Smješten u Ojochalu, u egzotičnoj južnopacifičkoj regiji Kostarike, ovaj Booking.com Travel Sustainable dom dizajnirali su arhitekti specijalizirani za suvremenu tropsku arhitekturu. Održavajući ekološku održivost, glavna struktura kolibe, ranč, odvest će goste u šareni i neobičan svijet filma. Gosti se mogu opustiti na vlastitom balkonu uživajući u ljepoti prašume, a veliki prozori ispred svakog bungalova učinit će da se osjećaju kao da spavaju u džungli. Obalno selo Ojochal, koje su gosti Booking.com-a ocijenili visoko zbog prirode, plaže i divljih životinja, poznato je po svojim prekrasnim netaknutim plažama s džunglom u pozadini.

Swan Villas, Maya Beach, Belize

Usredotočene na ravnotežu između ljudskog prebivališta i prirodnog svijeta, jedinstvene vile Swan nalaze se na poluotoku Placencia u Belizeu. Dizajnirao ih je Javier Senosiain, jedan od prvih arhitekata koji je dizajnirao organsku arhitekturu u Meksiku, vile su inspirirane labuđim vratom, kombinirajući suvremeni dizajn s prirodnim krajolikom obalnog Belizea. Poznat po svojim bijelim plažama, živopisnim koraljnim grebenima, džunglama i prašumama, prirodna ljepota Belizea podsjetit će posjetitelje na mističnu ljepotu iz filma. Gradić Maya Beach, koji su putnici na Booking.com-u pohvalili za plažu i ronjenje, odlično je mjesto za kupanje u tirkiznim vodama Karipskog mora.

Conrad Maldives Rangali Island, Mandhoo, Maldivi

Smješten na dva odvojena otoka povezana mostom, luksuzni Conrad Maldives Rangali Island arhitektonski je dizajniran kako bi se uklopio u okolni okoliš i nudi prostrane privatne vile s bujnim tropskim zelenilom i zadivljujućim pogledom na Indijski ocean. Tirkizne vode djeluju kao zadivljujuća pozadina slična vodama u izmišljenom svemiru filma. U potpuno staklenom podvodnom restoranu Ithaa gosti mogu vidjeti život ispod razine mora, dok uživaju u ukusnim internacionalnim jelima. Gosti će se osjećati kao filmski protagonisti koji rone i istražuju vodenu zemlju čudesa.

Reisastua Lodge, Storslett, Norveška

Smješten na obalama rijeke Reisa, u blizini prekrasnog Nacionalnog parka Reisa, ovaj prekrasan dom okružen je jedinstvenom florom i faunom. Usred prirode, jedinstveni boravak nudi prekrasan pogled na rijeku iz udobnih soba ili restorana s prozorima od poda do stropa. Neposredno izvan nacionalnog parka, gosti će pronaći vodopad Sarafossen, jedan od najviših slapova u općini Nordreisa, koji je dostupan Arktičkom stazom prema Somasu/Kilpisjärviju. Od studenog do veljače dobra je sezona za promatranje polarnog svjetla u Norveškoj jer su noći najdulje. Budući da je prirodna ljepota polarnog svjetla možda nadahnula nebo funkcionalnog svijeta filma, putnici mogu unajmiti automobil i odvesti se do Tromsøa (oko 3,5 sata udaljeno), gdje će pronaći niz obilazaka polarnog svjetla.